Alla torpare drömmer säkert om ett växthus. Men det är många parametrar att ta hänsyn till speciellt om man är ovan vid att odla i växthus, vilket de flesta av oss är innan vi haft ett själva. Placeringen av växthuset är därför a och o och det är inte helt lätt att veta var detta är.

Det bör vara solbelyst hela dagen och inte placerat för nära träd och buskar. Det bör stå fritt, på en plats där det inte samlas kall luft, men inte där det blåser för mycket, då det kan kyla ner växthuset. Den bredaste delen av växthuset bör placeras i söderläge.

Innan man gör en substantiell investering i tid och pengar så kan det därför vara klokt att testa sig fram. Kanske inte bara i var den ska vara och hur stor eller välutrustad utan också om det är något som man verkligen vill lägga sin tid på. Allting ser lätt ut på tv eller tidningar, men ett växthus och växterna däri kräver en hel del jobb annars blir det inte mycket till skörd. Garden Igloo är därför något som varmt kan rekommenderas av Alltomtorp. Du får till en i sammanhanget blygsam kostnad ett enkelt men funktionellt växthus som klarar våra breddgrader, i alla fall i normalfallet. Du kan enkelt flytta runt det för att hitta det optimala läget och med lite trall under så har du har ett växthus som inte är anskrämligt.

2 reaktioner till “Växthus”

    • Doktorn InläggsförfattareSvara

      Vågar inte lova det, men vi har haft ett par snörika vintrar och den har klarat det. Det går att plocka ned plasten, men det har aldrig vi gjort – vilket vi kanske borde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.