Om du har problem med grävling så kan du räkna med att den bor i närheten av dig. Ofta så beror besök av grävling på att du har något på tomten som grävlingen vill ha, t ex fallfrukt eller liknande.

En grävling gräver ett hål varje gång den bajsar och ofta förekommande besök av grävling kan påminna om vildsvinsbesök, om än i mindre skala. En grävlings grävande kan underminera byggnader och växtlighet så det är rekommenderat att försöka bli av med den.

Läs mer om grävlingar via länken nedan:

http://www.jagareforbundet.se/Viltet/ViltVetande/Artpresentationer/Gravling/

Skydda sig

Om du ej har jaktlicens eller är speciellt sugen på att sitta på pass en hel natt så är det vanligaste sättet att fånga en grävling genom en fälla. Principen är densamma som med mus och råttfällor, att locka in grävlingen i fällan med något gott och sedan få fällan att slå igen oftast genom någon form av trampanordning som slår igen fällan med grävlingen inuti. Problemet brukar vara att få grävlingen att ”trigga” fällan då de är intelligenta djur och ofta får med sig godsakerna utan att fällan utlöses.

2 reaktioner till “Grävling”

  1. Åsa Svara

    Jag hade en grävling som bodde under vedförrådet. Jag fick rådet av kommunens viltexpert att ställa ut en radio i förrådet och låta den gå dygnet runt i ett par dagar. Antagligen gillade grävlingen inte heller Radio Jönköping, för den tog sitt pick och pack och flyttade.

  2. Doktorn Svara

    Låter definitivt som att det kan vara värt att pröva. Kan nog dock vara viktigt att inte välja en station som grävlingen gillar.

    Får man fråga vilken frekvens Radio Jönköping går på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.