Dasset Gudrun, efter stormen då hundratals dass i Småland förstördes. Ett nyckelfärdigt dass som levereras fullt funktionellt.

En fungerande toalettlösning är för de flesta moderna torpare ett måste, men det är inte alltid enkelt att få till på ett bra sätt i gamla hus. Ofta finns det i gamla torp inget utrymme i planlösningen för toalett och dusch inne vilket leder till att man antingen får ta av existerande utrymme eller bygga till – ingrepp av tveksamt byggnadsvårdsmässigt värde.

Dasset är isolerat och har stöd för el om man så vill. Rekommenderas vintertid. En seperatt där urinet går ut i en behållare på baksidan. Det andra hanteras på valfritt sätt…

Om man kan leva med att toaletten inte ligger inne i huset så finns det idag många alternativa dass lösningar på marknaden. Alltifrån nyckelfärdiga ”toaletthus” till enklare byggsatser som man kan sätta ihop själv, dock med stor möda för en lekman. Det finns idag många olika toalett lösningar att tillgå i dasset, inte bara klassiska urinseparerande utan numera också nyare varianter som  t ex förmultningstoaletter, förbränningstoaletter och frystoaletter. Alla med sina för och nackdelar.

Istället för att dra in vatten så är lösningen här genial, en pump som man enkelt trampar på pumpar vatten från en vattendunk i skåpet upp till vattenkranen precis som på många båtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.